Lähes neljän vuosikymmenen haave toteutui kokonaisuudessaan vihdoinkin kesällä 2020, kun pääsin yrittäjäksi Villa Haikariin Lohjalle!

Lohja on tullut minulle tutuksi muutaman mutkan kautta. Vanhempieni ystäväpariskunta Ritva ja Raimo kutsuivat minut nauttimaan kesästä heidän mökilleen Lohjalle, kun olin noin noin kymmenen. Ihastuin 13-vuotiaana Lahdessa jalkapalloturnauksessa lohjalaiseen Ariin, jonka perään soittelin Lohjan Palloonkin. Toimistolla naureskeltiin soitolleni, mutta terveiset luvattiin toimittaa perille. Voi sitä nuorta rakkautta!

Myöhemmin opiskelin Kannelmäen opistolla Humakissa yhteisöpedagogin tutkinnon ja sen perään johtamisen erikoistumisopintoja. Tapasin jossain vaiheessa elämääni Lohjalta alunperin kotoisin olleen miehen, jonka kanssa päädyimme ostamaan Liessaaresta mökin, josta olen jo luopunut. Lohja-yhteyden myötä tutustuin ensimmäistä kertaa Villa Haikariin ja rakastuin paikkaan välittömästi! Mikä paratiisi! Olinkin erittäin iloinen, kun kaupunki järjesti Villa Haikaria koskevan kilpailutuksen. Osallistuin innolla, mutta jäin ensimmäisellä yrittämällä toiseksi. Kahden vuoden päästä siitä tuli uusi kilpailutus, jonka onnekseni voitin kesällä 2020. Viimeisimmän kilpailutuksen jälkeen 10 vuoden sopimus solmittiin vuonna 2023.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani hotelli- ja ravintolaesimies, yo. Valmistuin Jyväskylän hotelli- ja ravintolaoppilaitoksesta vuonna 1991. Opintojeni aikana työskentelin monissa jyväskyläläisissä ja lahtelaisissa ravintoloissa. Jyväskylässä muun muassa hotelli Laajavuoren ruokaravintolassa ja yökerhossa.

Ravintola Squiressa (Chatham, USA) toimin muun muassa hovimestarina. Sitä ennen työskentelin samassa pienessä kylässä hotellin vastaanotossa ja aamiaistarjoilijana. Oli hienoa päästä näkemään alan työskentelyä kansainvälisessä ilmapiirissä. Olen ollut valtiollakin kansainvälisissä tehtävissä vuodesta 1991 alkaen ja järjestänyt nuorille hotelli- ja ravintola-alan harjoittelupaikkoja USA:ssa ja Kiinassa. Kävin myös kääntymässä New Yorkissa yhteistyötahomme toimistossa kolmen kuukauden ajan.

Ravintola Pam Pamissa Helsingissä olin vuorovastaavana päätyöni ohella. Helsingin kaupungilla vierailin virkavapaani aikana kallan vastaavana nuorten työpaja Sinisessä Verstaassa sekä tein Helsingin kaupungille selvityksen kaupungin työntekijöiden työhyvinvoinnista. Oman työni ohella toimin myös espoolaisessa kahvila-ravintolassa myynnissä, markkinoinnissa, kahvilassa ja eri tilaisuuksissa parin vuoden ajan.

Olen koko urani ajan viihtynyt ihmisten kanssa palvelutehtävissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Valtiolla tehtäviini on kuulunut kansainvälisten liikkuvuustehtävien lisäksi kansallinen viestintä, markkinointi, esitteiden toimittaminen ja koulutus sekä messutilaisuuksien ja asiakastilaisuuksien järjestäminen ja niihin osallistuminen. On tullut järjestettyä lukuisia erilaisia tilaisuuksia muutaman hengen palavereista satojen osallistujien konferensseihin ja hullun hauskoihin pikkujouluihin.

Organisointihalu on kyllä lähtemätön osa minua. Omat pyöreät synttäritkin piti itse järjestää ja tehdä kaikki ruoat niihin. Kaikki selvisivät hengissä! 🙂